Артфест мултимедия

Сливайки изкуството на фотографията с новите технологии, фотографи-художници от цяла България в продължение на няколко дни показаха оригинални творчески интерпретации на  забележителностите на Розовата долина.  

Фреските на Тракийската гробница оживяха и напуснаха купола й в ритъма на песента „Дим да ме няма”, защото се измориха от 24-те столетия съжителство. Така най-кратко може да се разкаже сюжетът в мултимедийната презентация на фотографката Антония Маринова, която спечели наградата на публиката по време на първият АРТ ФЕСТ мултимедия, част от Празниците на тракийските царе в Казанлък. Той се проведе  живописната сцена зад Такийската гробница в Казанлък. Като част от колоритната атмосфера на феста момичета в тракийски туники раздаваха светещи сини и червени гривни на публиката, която гласува за най-оригиналната мултимедийна презентация. Призовете на феста бяха раздадени под светлината на „синята луна”, която отбеляза началото на едно наистина оригинално и вдъхновяващо събитие, с което нашите фотографи могат да спечелят признанието и на международна публика.

Фантастично, уникално, невероятно, забележително... бяха част от определенията за преживяването, наречено „Артмултимедиен фест“, чиито вдъхновител и мотор бе известният фотограф-художник Бедрос Азинян от Казанлък.

 

Проект „Докоснати от древността: Празници в Долината на тракийските царе“, в периода  2012-2013 година по ОП „Регионално развитие“.